top of page
Etsi
  • Writer's pictureColosé Finland

Eikä...iho kuivaa...Mitä tehdä?Kuiva iho on yksi talven ongelmista ja josta jokainen kärsii jossakin vaiheessa elämäänsä.

Ajan kuluessa ihon omat keramidit heikkenevät vähän samoin kuin tiilien ympärillä oleva laasti. Ihosta pääsee haihtumaan omaa luontaista kosteutta ja iholle tulee kutiavia alueita, hilseilyä ja punoitusta. Monesti iho on kuiva kauttaaltaan jopa hilseilevä.


Kuivaan ihoon vaikuttaa myös perimä, sillä joka viidennellä lapsella ja aikuisella on atooppinen iho. Tämä tarkoittaa sitä, että ihon uloimmissa kerroksissa eli sarveiskerroksessa rasvojen ja kosteuden määrä on pieni ja vettä eli kosteutta pääsee haihtumaan ihon syvimmistäkin kerroksista. Seurauksena ihon epidermis eli pintakerros kuivuu.


Tärkeää on kuoria ihon pinnalta pois kuolleiden solujen ja talin muodostamaa kerrosta, jotta tarkoin valitusta pesuaineesta ja kosteuttavista voiteista saadaan maksimihyöty iholle. Ennalta ehkäisyssä on tärkeää hyvä perushoito. Välttää liiallista saippuan käyttöä ja ehkäistä ihon kuivumista. Riittävä kosteutus estää kutinaa, jolloin tarve raapia vähenee ja näin ehkäistään ihon tulehduksia.


Colosén Bain Moussant stimulant; suihkuvaahto pesee ihon puhtaaksi hellävaraisesti, kuivattamatta tai sanoisinko viemättä ihon omaa luontaista suojaa pois, oli sitten suojaa runsaasti tai niukasti (=atooppinen iho). Tuote sisältää ihoa kosteuttavaa merilevää, jolloin siitä saatava hyöty on oleellinen kuivalle iholle.


Kuiva iho tarvitsee kosteutta ja ihossa olevien keramidien vahvistusta, jotta ihossa oleva kosteus ei pääse haihtumaan. Vartalolle täydellinen kosteuttaja on vartaloöljy; Huile aux herbes pour massages. Kuivaöljynä kosteuttaa ja vahvistaa ihoa kuitenkaan tahraamatta vaatteita. Rasvojen ja kosteuden lisääntyessä kosteus säilyy astetta paremmin ja kutina sekä tulehdusherkkyys vähenevät. Vartaloöljyn sisältämät jojoba-, manteli- ja oliiviöljy ravitsevat, suojaavat sekä vahvistavat ihon omaa suojautumista. Lisäksi öljyn sisältämä mäkikuisma rauhoittaa ärtynyttä kuivaa ihoa.

Perinteisemmän vartalonkosteuttajan käyttäjälle Lotion Corporelle Hydroactive hoitaa, kosteuttaa sekä pitää ihon pehmeänä pitkään. Vartaloemulsion sisältämä ravinteikas ja kosteuttava sheavoi yhdessä silkkiproteiinin kanssa elvyttävät, ravitsevat ja säilyttävät kosteuden vaativissakin olosuhteissa pitkään. Sheavoin hyvät vitamiinit; A-, D- ja E- vitamiinit hoitavat omalta osaltaan ihoa tehokkaasti. Atooppisen ja kuivan ihon vastustuskyky paranee. Koostumukseltaan voidemainen, joka on miellyttävä levittää. Miellyttävänä lisänä kevyt, aromaattinen tuoksu.


Pieniin ihon kuivaläntteihin kasvoille ja vartalolle on erikoishoitovoide; Essentielle. Essentielle suojaa ja parantaa ihoa ulkoisilta rasitteilta. Sen monet luonnosta saatavat yrtit kuten maailman puhtain jojobaöljy... Tästä ihmevoiteestamme lisää... ( katso BLogi: 'pikku-apteekki')


Vielä pari vinkkiä; käytä suihkussa ihon lämpöistä vettä. Taputtele iho kuivaksi, älä hankaa. Lisäkosteus huoneilmassa ei ole haitaksi. Pehmeät puuvilla, silkki ja muut luonnon raaka-aineisiin pohjautuvat materiaalit ärsyttävät ihoasi vähiten.


210 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page