top of page
Etsi
  • Writer's pictureColosé Finland

AURINKOON, AURINKOON...turvallisesti!Ihana! Aurinko lämmittää ihon ja mielen, tuo upeasti kesän tuoksut ja värikkyyden luontoon! Nyt on aika hankkia hyvä ja itselle sopiva aurinkovoide sekä kasvoille että vartalolle suojaamaan talven aikana ohentunutta ihoa.

Monen ulkona oleilun määrä kasvaa kuin huomaamattaan, joten on hyvä tarkistaa oma aurinko-voide tilanne. Meidät suomalaiset on kasvatettu säästeliäisyyteen: käytetään vanhat voiteet ensin ja hankitaan sitten vasta uudet. Tuntuuko tutulta?


AURINKOVOIDE säilyy käyttökelpoisena avaamisen jälkeen enintään vuoden, kun sitä säilytetään kotona kaapissa. Usein ne kuitenkin kulkeutuvat mukaan rannalle kassissamme kuten kuuluukin. Silloin aurinko ja lämpö lyhentävät aurinkovoiteen säilyvyyttä ja laskevat niiden SPF arvoa.

Tätä varten me tarvitsemme joka vuosi uuden voiteen, jotta saamme sen hyödyn mitä tuubi lupaakin. Lisäksi, todellisuudessa aurinkovoiteiden tehoa testataan selkeästi paksummalla kerroksella mitä todennäköisesti itse käytämme ja levitämme.

Tiedetään, että UV-säteilyä on kolmenlaista, luokiteltuna niiden aallonpituuksien mukaan. Näistä kolmesta UVC-säteet eivät kuitenkaan kulkeudu maahan asti, mutta UVA- ja UVB-säteet kylläkin.


Suurimmat erot UVA- ja UVB-säteiden välillä on niiden vaikutus ihoon, kuinka syvälle ne vaikuttavat ja miten ilmassa olevat asiat vaimentavat UVA- ja UVB-säteitä. Pilvinen sää, otsonikerroksen paksuus ja vesihöyryt vaikuttavat alentavasti UVB-säteisiin, mutta ei kuitenkaan riittävästi ettemmekö tarvitsisi suojautua niiltä. Melanooma eli tummasolusyöpä saa alkunsa ihon väriainetta (melaniinia) tuottavista soluista, joihin juurikin UVB-säteet vaikuttavat. Näitä kutsutaan melanosyyteiksi ja niistä päivettyminen alkaa.

Ilmakehässä olevilla asioilla ei ole taas juurikaan vaikutusta UVA-säteisiin. Nämä UVA-säteet tunkeutuvat syvemmälle ihon kerroksiin ja aiheuttavat tukikudoksille ennenaikaista vanhenemista, rypistymistä ja ne vaikuttavat jopa lasin läpi ihoomme.


Aurinkovoiteiden tehtävä on suojata ihoa auringolta ja luoda meille turvallisemmat olosuhteet. Kannattaakin suojata itsensä ja lapsensa vaatteilla, hatulla ja paljaat auringolle altistuvat alueet aurinkovoiteella. Lisäksi kannattaa muistaa lisätä voidetta mikäli ulkona oleillaan pidempään.

COLOSÉ SWITZERLAND on panostanut viime vuosina erityisen paljon sekä kasvoille että

vartalolle käytettäviin aurinkovoiteisiin.


Kasvoille:

AURINKOSUOJAVOIDE SK30 on Edelweiss päivävoide, joka sisältää tarkasti harkitun koostu-muksen filttereitä UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Tuotteen hoitavuutta iholle on lisätty lisäämällä syvä-kosteuttavaa panthenolia, suojaavaa ja ravitsevaa auringonkukkaöljyä sekä arvotettua Edelweiss- kukan-uutetta. Uute suojaa viimalta ja UV-säteiltä, häivyttää juonteita sekä aktivoi verenkiertoa ja elastisuutta iholla. Voide käy kesäaikaan päivävoiteena ja meikinalusvoiteena antaen vahvan suojan niin aurinkoisille kuin pilvisillekin päiville. Suoja on jo 96% UVB-säteille.


AURINKOSUOJAVOIDE SK50 antaa erittäin laajakirjoisen aurinkosuojan sisältäessään fysikaa-lisia, kemiallisia ja antioksidanttisiakin suojia ja vahvan valostabiiliuden (ei heikkene helposti UV-valossa). Erityisesti titaniumoksidin ja avobentsonin yhdisteellä on ennaltaehkäisevä vaikutus iho-syöpien syntyyn ja yhdistelmää pidetäänkin parhaimpana mahdollisena auringolta suojautues-samme. Hoitavuutta lisää karitevoin rauhoittava ja suojaava vaikutus, glyseriinin parantava ja kosteuttava sekä E-vitamiinin hoitava vaikutus. Erittäin vahvan UV-suojauksen omaava päivävoide. Muista käyttää myös erityisalueille kuten korvanipukoihin, kaljuun, dekolteehen ja olkapäihin.


Vartalolle:

AURINKOSUOJAGEELI SK15 antaa keskivahvan suojauksen. Geelimäinen, läpinäkyvä koostumus levittyy tasaisesti antaen tehokkaan UV-suojauksen. Farmaseuttinen ja vitamiinien valmistuksessa käytettävä geelimäinen PABA kiinnittyy iholle tasaisesti. Erittäin miellyttävä käyttää ja antaa pidempi kestoista suojaa myös hikoiltaessa.


AURINKOSUOJAVOIDE SK20 antaa laajakirjoisen aurinkosuojan sekä fysikaalisin, kemiallisin että myös antioksidanttisin suojin UVA- että UVB-säteitä vastaan. Sisältää arvostettua titaniumoksidia, elvyttävää ja kosteutta sitovaa mehiläisvahaa, kollageenituotantoa tukevaa C-vitamiinia ja hoitavaa E-vitamiinia. Miellyttävän kermainen koostumus. Lisää aina uinnin ja runsaan hikoilun jälkeen.


Aurinkoisin terveisin,


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page